zondag 27 maart 2016

Stomme Zee!Het is vloed en dus is het trappetje naar het strand bijna volledig onder water. Alleen de bovenste treden zijn nog zichtbaar. De branding zorgt ervoor dat het aantal bovenste treden nogal varieert. Soms zijn er drie treden boven water en dan zijn het er plotseling acht. Meestal zijn het een stuk of vijf. In ieder geval nodigt het niet uit om omlaag te klimmen, vooral niet met dit koude weer.

Toch zie ik een man een paar stappen omlaag gaan. Hij houdt zich stevig vast aan de ijzeren leuning die naast het trappetje loopt. Zijn vrouw kijkt naar zijn waaghalzerij; hun hond snuffelt aan het muurtje, waar de meeste honden hun merkteken achterlaten. De hond likt aan de muur, maar als de vrouw het ziet, trekt ze hem er vandaan. De hond gaat maar naast de vrouw zitten kijken naar de man.

De man schraapt zijn rechtervoet aan een van de treden, houdt zijn schoen voorzichtig tegen het wateropppervlak aan en kijkt zo nu en dan naar het resultaat. Het schiet duidelijk niet op en hij gaat een tree lager staan. Omdat hij zo bezig is, ziet hij niet dat er een vrij grote golf aan komt zetten. Waarschijnlijk is deze veroorzaakt door het containerschip dat juist voorbij kwam varen.

Als de man de golf opmerkt, is het te laat en hij komt tot aan zijn knieen in het water te staan. Aan zijn mond te zien, staat hij geweldig te vloeken en komt opmerkelijk snel naar boven klimmen. Zijn vrouw staat hoofdschuddend naar hem te kijken als hij zich bij haar en de viervoeter voegt.
Als ze verder lopen, moet ook de hond het ontgelden, maar het beest is duidelijk niet zo geinteresseerd in zijn gemopper.
Nu maar hopen dat de schoen toch schoon is geraakt.
===========================================

Geen opmerkingen:

Een reactie posten