woensdag 11 maart 2015

Een verrassende klant

De werkelijkheid biedt vaak dingen die je in je fantasie niet eens zou kunnen bedenken. Op de gekste plekken gebeuren de vreemdste dingen. Dit voorvalletje laat dat weer eens zien.

Mijn vrouw en ik zaten als rechtgeaarde Britten in een fish and chips-zaak te genieten van een vette hap. Om precies te zijn in Fat Harry's in Sandown op het eiland Wight. Zoals gebruikelijk was men erg zuinig met de mayonaise. Ik moest er om vragen en kreeg toen een miniem kunststof bakje met een laagje. Tja, dan moet ik me maar aanpassen aan de landsaard en ketchup gebruiken. Terwijl het blonde meisje het spul uit de plastic bak pompte, zag ik haar puisterige collega opnieuw in haar zwarte topje gluren, Ze stopte even om de boothals aan de voorzijde omhoog te halen, zodat haar zwarte bh-bandje aan de achterzijde tevoorschijn kwam.Een oudere man was het stel komen versterken toen wij de bestelling plaatsten. Was dit Fat Harry zelf of gewoon maar een medewerker? In ieder geval was hij de deskundige bij het frituren. Hij was meer geinteresseerd in de radio waaruit een verslag kwam van een voetbalwedstrijd. Het frituren ging vrij routineus, maar gelukkig een beetje naar mijn smaak. Vaak worden de frieten maar eenmaal gebakken en dan krijg je een grote vetklomp voorgeschoteld. Maar hier waren de frieten dik in orde.

Wij waren de eerste klanten, maar na ons was het een komen en gaan van allerlei mensen. Een zwaar getatoeeerde man en zijn dochtertje werden afgelost door twee gezellig drukke dikke kerels, waarna een jong stel hun bestelling plaatste en vlak bij ons neerstreek om net als ons hun maaltijd ter plekke te nuttigen.Er kwam een aparte verschijning binnen, een geheel in donkerblauw gehulde gestalte met lang zwart haar en een bril die Nana Mouskouri niet had misstaan. Nog nooit had ik een vrouw gezien met zo weinig rondingen, de zwarte instappers die ze droeg deden me denken aan iemand die een zondagsschool leidt. Ze plaatste een bestelling met haar diepe stem, die iedereen deed opkijken. Blijkbaar genoot ze van de aandacht en begon zinnen in het Spaans uit te spreken en lachte er zelf hard om.

De bestelling was snel klaar en ze groette de man die haar de plastic tas met vette etenswaar aanreikte met een "Hasta La Vista!". Toen ze de deur uitstapte liep het voltallige personeel naar het raam en keek haar na. De puisterige jongen lachte, zei dat dit de meest wonderlijke vrouw was die hij ooit had gezien. Fat Harry lachte nog harder: "Mafkees, zie je niet dat dat een man is." Hij liep terug naar zijn frituurbakken, terwijl het meisje nog even uit het raam bleef kijken. De jongen was al niet meer geinteresseerd en keek nog maar eens in haar topje.
==============================================================

Geen opmerkingen:

Een reactie posten